Єлисейський палац розкрив перші деталі візиту Зеленського до Парижа

оновлено

Зеленський підтвердив, що прибув до Парижа.

Низка французьких ЗМІ повідомили про можливий візит президента України Володимира Зеленського до Франції сьогодні ввечері. В Єлисейському палаці підтвердили, що Франція очікує на візит українського лідера. 

Як пише Le Figaro, адміністрації французького президента у прес-релізі сповістила, що очікується зустріч президентів, під час якої Макрон та Зеленський обговорять підтримку Франції, яку вона продовжує надавати Україні у відповідь "на невідкладні військові та гуманітарні потреби".

Крім цього, розмова лідерів стосуватиметься шляхів мирного врегулювання війни в Україні. 

"Два президенти також зможуть обговорити довгострокові перспективи відновлення миру в Європі, зокрема, на основі мирного плану, запропонованого президентом Зеленським і який Франція підтримує", — зазначили в Єлисейському палаці.

Оновлено (22:20): Президент України Володимир Зеленський підтвердив у Telegram свій візит до Франції.

"Париж. Із кожним візитом оборонні та наступальні можливості України збільшуються. Звʼязок із Європою міцнішає, а тиск на Росію зростає. Зустрінуся з моїм другом Емманюелем. Обговоримо найважливіші пункти двосторонніх відносин", – написав він.

Візит Зеленського до Європи - що треба знати 

В суботу президент України Володимир Зеленський відвідав Італію з офіційним візитом. Тут він мав зустріч з італійськими президентом Серджо Матареллою та очільницею уряду Джорджею Мелоні. В другій половині дня в суботу він здійснив візит до Ватикану, де мав зустріч з Папою Римським Франциском.

Ввечері 13 травня Зеленський прибув до Німеччини. Тут в неділю він мав зустрічі з президентом та канцлером Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та Олафом Шольцем. Крім цього, в німецькому Аахені відбулося вручення Зеленському міжнародної премії  імені Карла Великого.

Вдень в неділю з’явилася інформація про те, що президент, ймовірно, також відвідає Франції з коротким візитом, під час якого матиме зустріч з французьким колегою Макроном. Якщо візит відбудеться, це буде друга поїздка Володимира Зеленського до Франції з початку повномасштабної війни.

Вас також можуть зацікавити новини: