Зеленський в Італії заявив про важливі рішення щодо захисту неба над Україною / скріншот

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час його візиту до Італії вдалося досягти важливих рішень щодо захисту українського неба.

Як передає кореспондент УНІАН, під час спільного брифінгу у Римі із прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні президент України розповів про основні теми їхніх перемовин.

Зокрема, за словами Зеленського, вони говорили про військову та безпекову допомогу Італії для України, про підтримку Італією української формули миру та вступу України до Євросоюзу та НАТО, а також про участь Італії у відбудові України.

Відео дня

"Є дуже важливі рішення щодо захисту нашого неба", - сказав він.

Глава держави також вчергове підкреслив, що Росію не цікавить мир у війні з Україною.

У свою чергу Мелоні після переговорів із Зеленським висловила впевненість, що Україна переможе у війні проти РФ.

"Я переконана в тому, що Україна переможе, що відновиться ще сильнішою, більш процвітаючою. Майбутнє України – це майбутнє миру та свободи, і це європейське майбутнє. І інших можливих рішень тут немає", – заявила політик.

При цьому вона вказала, що Італія й надалі надаватиме військову допомогу Україні разом із союзниками.

"До миру не можна прийти з поразкою, зі здаванням (територій - УНІАН) України, це було б дуже небезпечно для миру в Європі, і було б прецедентом для всіх народів світу. До миру ми дійдемо лише тоді, коли Росія перестане вести військові дії та нападати на цивільні цілі. Ми продовжуватимемо звертатися до Москви з вимогою зупинити бойові дії та вивести війська з території України", – додала Мелоні.

Також італійська прем'єрка зазначила, що Рим підтримуємо українську формулу миру із 10 пунктів.

Позиція Італії щодо війни в Україні - останні новини

Прем’єрка Італії відвідували Україну 21 лютого. Під час свого візиту вона побувала у зруйнованих російськими військовими населених пунктах Київщини. Крім того, у Києві Мелоні провела перемовини із президентом Зеленським та іншими українськими посадовцями.

26 квітня під час свого візиту до Італії прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував розширення співпраці України та Італії в галузі ВПК. 

За словами Шмигаля, Україна та Італія обговорюють можливість спільного виробництва компонентів для систем протиповітряної оборони малого радіусу дії Skynex, яка може бути ефективною для захисту від дронів, якими Росія атакує Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: