Володимир Зеленський ухвалив важливі кадрові рішення / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів кадрові зміни у Службі безпеки України та звільнив очільників регіональних управлінь у Запорізькій та Сумській областях.

Відповідні укази №№130-136 від 6 березня опубліковані на сайті глави держави. Першим із них президент звільнив Олександра Якушева з посади заступника голови Служби безпеки України, а наступними - Олександра Провоторова з посади начальника Департаменту господарського забезпечення СБУ, Ігоря Носка з посади начальника Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ.

Також глава держави звільнив очільників управлінь СБУ у Запорізькій та Сумській областях - Бориса Безрукого та Едуарда Федорова відповідно.

Відео дня

Водночас Зеленський призначив на посаду голови управління СБУ на Сумщині Олега Красношапку, а на посаду начальника Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ - Олега Храмова.

Важливі призначення в СБУ - що треба знати

Влітку минулого року з посади очільника СБУ було звільнено Івана Баканова. Пізніше Володимир Зеленський призначив першого заступника очільника спецслужби Василя Малюка тимчасовим виконувачем обов'язків керівника.

6 лютого цього року президент запропонував парламенту підтримати кандидатуру Малюка на посаду очільника СБУ. Вже 7 числа Верховна Рада призначила Малюка головою спецслужби.

Вас також можуть зацікавити новини: