Зеленський передав Ердогану список з прізвищами 450 українських політв'язнів

Глава держави Володимир Зеленський попросив турецького лідера Реджепа Ердогана "замовити слово" за українських політв'язнів перед президентом РФ Володимиром Путіним.

Президент Володимир Зеленський передав президенту Туреччини Реджепу Ердогану список з прізвищами 450 українських політв'язнів, яких незаконно утримують у Росії та на окупованих територіях Криму та Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Президент Зеленський побачився з президентом Ердоганом у Нью-Йорку. У них була довга зустріч тет-а-тет, потім довга зустріч у складі делегацій. Ми, що називається, звірили годинники, і з питань двостороннього порядку денного, і з питань, які президент Ердоган мав намір порушити під час зустрічі з президентом Путіним. Зокрема, президент Зеленський передав президенту Ердогану список з 450 українських в'язнів, в тому числі, там був Наріман Джелялов (перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу – УНІАН), поросив президента Ердогана "замовити слово" за них перед президентом Путіним, тому що нам потрібно звільняти наших людей з російських застінок", - сказав Кулеба.

Читайте такожКримська правозахисна група оприлюднила термінову заяву щодо викрадення п'ятьох кримських татар

Як повідомлялося, зустріч президента Туреччини Ердогана і президента РФ Путіна відбулася 29 вересня в Сочі.

У Кремлі перед зустріччю Путіна і Ердогана заявили, що виступають проти військово-технічного співробітництва України та Туреччини. При цьому там сказали, що питання Криму в частині визнання російська сторона на переговорах підіймати не буде.

Вас також можуть зацікавити новини: