Володимир Зеленський проведе переговори з Саулі Нііністьо / скріншот

Президент України Володимир Зеленський 3 травня вирушив до Фінляндії з офіційним візитом.

Оновлено 13: 30. Відбулася офіційна церемонія зустрічі Зеленського у Фінляндії, трансляція велася на Facebook-сторінці Офісу президента України.

Як повідомляє канцелярія президента Фінляндії Саулі Нііністьо, глави держав планують провести переговори, на яких обговорять питання оборони України та її підтримки Фінляндією, двосторонніх відносин між країнами та глобальної геополітичної ситуації у світі. 

Зазначається, що після завершення переговорів президенти проведуть спільну прес-конференцію. Крім того, Зеленський також зустрінеться зі спікером фінського парламенту Петтері Орпо.

Оновлено 12:40. Прес-секретар президента України Сергій Нікіфоров підтвердив візит глави держави до Фінляндії і його переговори з високопоставленими чиновниками.

Володимир Зеленський проведе переговори з Саулі Нііністьо / скріншот

За словами Никифорова, зустріч Зеленського з лідерами п'яти країн Північної Європи організована для подальшої координації військової допомоги Україні, а також її європейської та євроатлантичної інтеграції. 

Зеленський у Фінляндії 3 травня - деталі візиту

За даними канцелярії президента Фінляндії, у другій половині дня Нііністьо проведе Північно-український саміт, в якому, крім нього, візьмуть участь президент Зеленський, а також прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен і прем'єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір.

Учасники саміту планують обговорити агресивну війною Росії в Україні, подальшу підтримку України скандинавськими країнами, розвиток відносин України з ЄС і НАТО та ініціативу України щодо справедливого миру. 

Після офіційних обговорень також запланована спільна прес-конференція.

Уточнюється, що прем'єр-міністри Швеції, Данії, Норвегії та Ісландії також матимуть двосторонні зустрічі з президентом Зеленським.

Зараз УНІАН намагається отримати більш детальну інформацію від офісу президента України щодо візиту Зеленського до Фінляндії.

Як відомо, Нііністьо і Зеленський востаннє зустрічалися в січні, коли фінський президент відвідував Київ.

Вас також можуть зацікавити новини: