Зеленський у Харкові провів нараду щодо відновлення будинків та інфраструктури (фото)

За словами президента, варто розглянути можливість прибрати по всій країні панельні будинки, особливо на зруйнованих територіях.

Президент України Володимир Зеленський запропонував проаналізувати доцільність відновлення пошкоджених панельних будинків, зокрема з урахуванням програми термомодернізації житлового фонду.

Про це він заявив під час наради щодо ситуації в Харківській області та місті Харкові, передає прес-служба Офісу президента.

"Якщо вже так сталося і в нас війна, то чи не варто розглянути можливість прибрати по всій країні панельні будинки, особливо на зруйнованих територіях", – зазначив він.

На переконання глави держави, це ще й нагода модернізувати країну та міста, побудувати сучасне житло.

Зеленський зауважив, що нові будинки потрібно зводити обов'язково з бомбосховищами та укриттями.

"Маємо знайти кошти, кредитні лінії. Держава повинна забезпечити це з погляду гарантій, а керівники міст і областей мають знаходити класні проекти та гроші", – вважає президент.

Повідомляється, що під час поїздки Зеленський також оглянув адміністративні будівлі Харкова, які зазнали руйнувань унаслідок ракетних обстрілів з боку російської армії.

"2229 зруйнованих будинків у Харкові та області. Усе відновимо, відбудуємо, наповнимо життям. У Харкові та в усіх інших містах і селах, куди прийшло зло", - написав Зеленський у Facebook.

© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua
© president.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, за словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, на сьогодні дії російської армії спричинили руйнування 2229 багатоповерхових будинків, із яких 225 зруйновані повністю. У Харкові найбільші пошкодження і руйнування отримали північні та східні мікрорайони міста – 30,2% від загального житлового фонду.

Синєгубов зазначив, що 31% території Харківської області тимчасово окуповано, 5% було звільнено від російських загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: