Яка ситуація у Харкові сьогодні? / фото facebook.com/popova.natali

Ситуація в Харкові та області залишається неспокійною. РФ обстрілює житлові будинки, жертвами стають мирні жителі.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Харкові та регіоні в неділю, 29 травня 2022.

15:50 Ще одна хороша новина, особливо для Харкова та Сходу країни. Польща передає Україні самохідні артилерійські установки AHS Krab у кількості 18 одиниць. Це найпотужніша арта, яка вже наступного тижня громитиме окупантів під Харковом.

Відео дня

15:30 Зеленський відвідав позиції української армії у Харківській області.

15:20 2229 зруйнованих будинків у Харкові та області. Все відновимо, відбудуємо, наповнимо життям. У Харкові та у всіх інших містах та селах, куди прийшло зло.

15:02 Небагато про те, як центр громади в Харківській області опинився в окупації, а села на підконтрольній території під постійними обстрілами рашистів.

14:47 У Харківській області за вимагання коштів судитимуть учасників ОЗУ. Обвинуваченим може загрожувати до 12 років ув'язнення. Двоє зловмисників входили до складу організованої злочинної групи, яка "спеціалізувалася" на здирстві коштів і налічувала 13 осіб. Більшість із них мали кримінальне минуле та зв'язки у кримінальному середовищі.

14:01 "Українське військо має бути мобільним і нестримним"‎. Військовим, які боронять Харківщину, передали шість автівок. Частину коштів на придбання машин зібрали на благодійному концерті, повідомив письменник Сергій Жадан

13:00 Зараз на Півночі та Сході України оголошено повітряну тривогу. За оперативною обстановкою у Харкові неспокійно, не виходьте з укриттів. В області також. Пам'ятайте про правило двох стін, якщо сирена застала вас зненацька! Не нехтуйте правилами безпеки!

12:46 Нам повідомляють, що працює також наша арта, тому чути вибухи так голосно! Але все одно залишайтеся в укритті до скасування повітряної тривоги!

12:36 Ізюмський напрямок. Фронтовий побут українських військових.

12:00 У Харкові ліквідували вісім пошкоджень на водоводах. Бригади аварійно-відновлювальних робіт комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал" продовжують відновлювати подачу води мешканцям міста.

11:13 Генштаб ЗСУ 29 травня ▪️ На Слобожанському напрямку ворог має систематичний вогневий вплив для недопущення подальшого просування наших підрозділів у напрямку держкордону України. Вживає заходів щодо поповнення втрат озброєння та військової техніки. ▪️ На Харківському напрямку противник основні зусилля зосередив на утриманні рубежів та стримуванні підрозділів Сил оборони. Обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Черкаські Тишки, Руські Тишки, Петрівка та Тернова. Продовжив заходи дистанційного мінування місцевості на можливих напрямках дій Сил оборони.

10:31 Інформація від Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області  ▪️ Протягом доби рятувальники Харківщини виїжджали на виклики 25 разів: 9 з них були пов'язані з гасінням пожеж, які виникли внаслідок обстрілу. Шість пожеж сталося у Харківському районі, дві – у Чугуївському, одна – у Богодухівському районі області. Горіли приватні будинки, господарські будівлі, гаражі, автомобілі, газовий трубопровід;  ▪Близько 11:00 28 травня окупанти обстріляли Циркуни, внаслідок обстрілу сталися п'ять пожеж. Горіли будинки за різними адресами, сумарно площа пожеж склала 560 кв.  ▪️ О 14:11 розпочався обстріл житлового масиву у Чугуєві. Горіли чотири гаражі та легковий автомобіль на площі 150 кв. 65-річний власник одного з гаражів намагався самостійно загасити гараж та отримав опіки. Гасіння пожежі тривало протягом трьох годин.  ▪️ Протягом доби рятувальники розбирали завали у зруйнованих внаслідок обстрілів будинках Шевченківського та Салтівського районів, а також допомагали рятувальникам із завалами у школі у Основ'янському районі Харкова.

10:27 Де у Харкові отримати гуманітарну допомогу 29 травня. Актуальні адреси центрів видачі Нової пошти та Укрпошти.

10:10 Російські окупанти обстріляли сонячну електростанцію у населеному пункті Мерефа Харківської області.

03:00 Російські окупанти обстріляли сонячну електростанцію у населеному пункті Мерефа Харківської області.

Вас також можуть зацікавити новини: