Зеленський запевняє, що усі складнощі із запровадженням подвійного громадянства в Україні будуть вирішені

При цьому він зазначив, що неможливо надавати подвійне громадянство тим людям, які мешкають на території недружніх держав.

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що усі складнощі із запровадженням подвійного громадянства в Україні будуть вирішені.

Як повідомляє Офіс президента, у межах робочого візиту до США глава держави зустрівся з українською громадою у Нью-Йорку та вручив державні нагороди.

Зокрема, президент запропонував запровадити подвійне громадянство для українців, які проживають за кордоном.

Читайте такожУ "Слузі народу" запропонували урізати в правах українців з паспортами РФ

Водночас Зеленський зазначив, що неможливо надавати подвійне громадянство тим людям, які мешкають на території недружніх держав. Тому до цього питання потрібно підходити виважено й без поспіху розглянути його та передбачити всі складні моменти.

"Це складне питання, але всі складнощі з нашою енергією, нашим бажанням будуть вирішені", – сказав президент.

Глава держави також наголосив на важливості відновлення поваги до України та української історії.

Він зауважив, що в Україні триває відновлення історичних пам’яток і наголосив на важливості повернення миру в Україну.

"Тут потрібні всі сили й тиск закордонних представників: посольств, лідерів різних держав, лідерів церков – усіх, хто відчуває, що може щось зробити для відновлення миру. Тому кожен з вас має робити максимально все, щоб відновити мир у нашій державі", - зазначив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський виступає за подвійне громадянство, при цьому наголошує, що підхід до кожної країни має бути окремим.

Вас також можуть зацікавити новини