Президент призначив нового командувача Сил тероборони / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Президент України Володимир Зеленський змінив командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Про це йдеться у відповідних указах президента, розміщених на сайті глави держави.

Так, указом №336/2022 Юрія Галушкіна звільнено з посади командувача Сил тероборони ЗСУ.

Відео дня

Водночас указом №337/2022 на цю посаду призначено генерал-майора Ігоря Танцюру.

Ігор Танцюра - що відомо

Ігор Танцюра до цього був заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ, а раніше начальником штабу та першим заступником командувача ООС. У 2013 році він був начальником 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України.

Звання генерал-майора Ігор Танцюра отримав у 2013 році.

2 травня 2022 року Зеленський нагородив його орденом Богдана Хмельницького III ступеня - за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Генерал Юрій Галушкін: що про нього відомо

У 2001-2002 роках Галушкін був учасником міжнародної миротворчої операції в Косові. З 2014 року його залучили до Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

У 2019 році Галушкін призначений на посаду головного інспектора Міноборони. А з середини 2020 року він став заступником головного інспектора.

1 січня 2022 року він був призначений на посаду командувача Сил тероробони ЗСУ.

Нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІІ та ІІІ ступенів.

Територіальна оборона в Україні: що відомо

1 січня 2022 року набув чинності закон "Про основи національного опору", відповідно до якого провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України належить Силам територіальної оборони ЗСУ.

24 лютого Сили територіальної оборони України розпочали розгортання в умовах воєнного часу.

3 травня Верховна Рада підтримала законопроект про надання можливості територіальної оборони виконувати завдання в районах ведення військових (бойових) дій (№6521). Тероборона зможе виконувати завдання разом із іншими угрупованнями військ (сил) або/або угрупованнями об'єднаних сил, призначених для ведення військових (бойових) дій, відсічі збройної агресії проти України в районах ведення військових (бойових) дій.

Вас також можуть зацікавити новини: