Зеленський зустрівся з міністром оборони США: про що говорили

Зустріч Володимира Зеленського та Ллойда Остіна відбулася 19 жовтня.

Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів для досягнення миру на Донбасі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном, який перебуває в Києві з робочим візитом, повідомили у прес-службі глави держави.

Співрозмовники обмінялися думками щодо безпекової ситуації на сході України, а також у регіоні Чорного й Азовського морів. Глава держави відзначив, що "Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів задля досягнення миру на сході та відновлення суверенітету й територіальної цілісності".

Сторони обговорили актуальні питання взаємодії України з НАТО та подальшої підтримки з боку США на шляху реалізації євроатлантичних прагнень нашої держави.

Читайте такожГлава Пентагону "дав відповідь" Росії щодо вступу України в НАТОМіністра оборони Сполучених Штатів було поінформовано про заходи, які вживаються для реформування українського сектору безпеки й оборони відповідно до стандартів НАТО з метою якнайшвидшого досягнення критеріїв членства в Альянсі.

Зеленський і Остін також порушили питання енергетичної безпеки України та Європи.

Візит голови Пентагону в Україну

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін розпочав свій перший візит в Україну - 19 жовтня він прибув до Києва.

Візит Ллойда Остіна проходить в рамках його європейського турне. Крім України, глава Пентагону відвідає Грузію і Румунію, а також вітає участь у переговорах з союзниками і партнерами на зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, яка відбудеться 21-22 жовтня в Брюсселі.

У Києві Остін зустрівся зі своїм українським колегою Андрієм Тараном та президентом України Володимиром Зеленським. Міністр оборони США відвідав Міністерство оборони України, де візьме участь у церемоніалі пам'яті полеглих захисників України у Меморіальному залі та біля Меморіального дзвону захисникам України.