
Багато українців живуть в умовах частого відсутності світла. Але це не привід позбавляти себе смачних солодощів. Приготувати ніжний і апетитний торт можна без використання духовки і мікрохвильовки при наявності газової плити. УНІАН розповість, як приготувати ніжний і смачний сметанник без випікання.
Раніше ми детально розповідали, як приготувати смачний сметанний крем.
Торт сметанник без випічки з печивом
Для основи:
- Пісочне шоколадне печиво - 300 г.
- Вершкове масло - 100 г.
Для крему:
- Сметана 20% - 400 г.
- Цукор - 150 г.
- Ванільний цукор - 10 г.
- Борошно - 50 г.
- Яйця - 2 шт.
- Вершкове масло - 100 г.
Масло заздалегідь дістати з холодильника. У каструлю висипати цукор, борошно і яйця. Перемішати все вінчиком. Додати сметану і ще раз перемішати до однорідності. Поставити масу варитися на плиті на мінімальному вогні 2-3 хвилини після закипання. Крем регулярно потрібно помішувати вінчиком. Остудіть крем в холодильнику або в мисці з холодною водою.
Печиво подрібнити в дрібну крихту за допомогою качалки або молотка для відбивних. Вершкове масло для основи натерти на дрібній тертці і вмішати в печиво. Крихта має добре спресуватися в однорідну масу. Якщо крихта погано склеюється - додайте пару ложок молока.
У форму для торта викласти 2/3 крихти з печива, зробити дно і бортики. Решту крихти залиште для верхівки торта. Утрамбувати дно з печива за допомогою склянки.
М'яке вершкове масло для крему інтенсивно збити вінчиком разом з ванільним цукром. Потім збити вінчиком масло і заварний сметанний крем разом до однорідності і легкості (приблизно 5 хвилин). Викласти крем у форму для торта і зверху посипати рештою крихт. Поставити сметанник на ніч в холодильник або на балкон, щоб крем застиг.