Як приготувати смажені курячі стегенця з хрусткою скоринкою, щоб сім'я залишилася задоволена - дізнайтеся на УНІАН.
Курка - дієтичний продукт, який можна готувати як завгодно: в мультиварці, на сковороді або в духовці. Звісно, смажене м'ясо або птицю складно назвати ідеальним блюдом для прихильників правильного харчування, але незвичайні страви з стегенець варті того, щоб внести поправки в повсякденний раціон.
Раніше ми ділилися секретом, чому курка в молоці - це неймовірно смачно.
Стегенця промити, висушити паперовими рушниками. Розігріти духовку до 200°C. Часник очистити, подрібнити, викласти в миску. Туди ж додати майонез, паприку і гострий перець. Стегенця натерти сіллю і соусом, викласти в рукав, покласти в форму для запікання або на деко.
Запікати 50-60 хвилин при 200°C (час і температуру можна регулювати в залежності від особливостей вашої духовки). В кінці перевірити готовність - проколоти ножем або виделкою. Якщо виділяється прозорий сік - курка готова.
Курячі частини промити, обсушити, Розігріти духовку до 180°С. Качани капусти вимити, розрізати навпіл так, щоб вийшло 2 кола приблизно по 3 см завтовшки. Посолити їх зверху і змастити кетчупом, полити рослинною олією.
Читайте такожСитні закуски з лаваша: 3 неймовірних страви за 10 хвилин
Стегенця промити, обсушити, розрізати на дві частини так, щоб стегна і гомілки були окремо. Печериці вимити, почистити, нарізати на 4 частини. Часник нарізати пластинами. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити курячі частини на сильному вогні до утворення скоринки, потім перекласти на тарілку.
Читайте такожЯк приготувати лазанью вдома: 4 рецепта італійського блюда
Стегенця вимити, обсушити, проткнути кілька разів шпажкою внутрішню сторону курячих частин. У сотейник всипати цукор і сіль, розтопити на сильному вогні. Не помішувати, просто чекати, поки цукор карамелізується. Після цього відразу швидко його перемішати до розчинення. Як тільки пісок перетвориться на карамель, влити воду, перемішати, потримати на вогні 2-3 хвилини і зняти сироп з плити.
Курку викласти в миску, зверху залити карамеллю, перемішати і залишити на 15 хвилин. Викласти стегенця в форму для запікання або на деко, знову залити сиропом. Запікати 40-50 хвилин при 200°С.