РФ має близько 100 двомоторних двомісних МіГ-31, зазначили журналісти / фото flickr.com/80591892@N02

Нещодавно українські воїни завдали удару по російських літаках МіГ-31 і Су-27, які знаходилися в тимчасово окупованому Криму на аеродромі "Бельбек", армійськими тактичними ракетними системами ATACMS.

Су-27 - суто винищувачі повітря-повітря середньої дальності, а МіГи виконують роль засобу ураження типу повітря-повітря великої дальності, стріляючи потужними ракетами Р-37 з радіолокаційним наведенням на відстань понад 350 кілометрів, пише Forbes.

"Сама присутність озброєних Р-37 МіГ-31 у Криму змусила українських пілотів літати низько, щоб уникнути виявлення. Це обмежує те, як далеко українці можуть бачити за допомогою власних радарів, і як далеко вони можуть стріляти своїми власними ракетами меншої дальності", - зазначається у матеріалі.

Відео дня

Журналісти підкреслили, що кожен втрачений росіянами МіГ-31 робить небо над Україною безпечнішим для наших пілотів. За відомостями видання, зараз "військово-повітряні сили Росії мають лише близько сотні двомоторних двомісних МіГ-31 і докладають зусиль, щоб зберегти їх".

Триває війна в Україні проти росіян - сьогодні це варто прочитати

ЗМІ дізналися, що в районі військового аеродрому "Бельбек" в Криму вночі 15 травня лунали вибухи. На військовому об'єкті раніше "засікли" 24 літаки супротивника і шість вертольотів. Повідомлялося, що серед бортів, зокрема, були чотири МіГ-31. За відомостями журналістів, саме МіГи могли потрапити під удар.

Варто зазначити, що під час повномасштабної війни проти українців росіяни вже зазнали серйозних авіаційних втрат. Втрати ворога на 16 травня 2024 року серед авіації такі: знищено 351 літак та 325 гвинтокрилів.

Вас також можуть зацікавити новини: