Медовик на сковороді / фото ua.depositphotos.com

Медовик на сковороді готується дуже просто і зовсім швидко, якщо не враховувати час на охолодження коржів. Такий торт вийде з першого разу навіть у тих кулінарів, які ніколи не займалися випічкою. УНІАН публікує найвдаліший рецепт лінивого медовика зі сметанним кремом і приготованими на сковороді коржами.

Ледачий медовик на сковороді 

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 400 г;
  • мед - 60 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • яйця - 3 шт.;
  • сметана - 2 ст. л.;
  • цукор - 150 г;
  • сода - 0.5 ч. л.

Для крему:

Відео дня
  • сметана - 600 г;
  • цукор - 100 г;
  • ванільний цукор - 10 г.

Вершкове масло для тіста нарізати кубиками, змішати в вогнетривкій мисці з медом і цукром. Поставити миску над парою і на паровій бані нагріти суміш, поки масло і цукор повністю на розтануть. Кип'ятити суміш не потрібно.

Прибрати миску з вогню і додати в суміш соду. Залишити на 5 хвилин - на суміші має з'явитися піна. Ввести в суміш яйця по одному і розмішати вінчиком. Потім додати в тісто сметану і знову розмішати.

В кінці додати просіяне борошно і замісити ложкою м'яке однорідне тісто. Поставити миску з тістом в холодильник на пару годин або на ніч. У холодильнику тісто має затвердіти.

Для крему сметану (бажано жирну) збити вінчиком з цукром і ваніллю. Якщо крем вийшов дуже рідким, то в нього можна додати трохи загусника для сметани.

Тісто розкачати в ковбаску і розділити на 6-8 однакових частин. Кожну частину тіста розкачати в тонке коло, яке підходить за розміром для сковороди. Кожен корж викласти на гарячу сковороду і пекти по 2-3 хвилини з кожного боку.

Готові коржі обрізати до однакового розміру - для цього можна обрізати їх по контуру тарілки. Обрізки від коржів обсмажити на сковороді 3-4 хвилини і остудити. Подрібнити обрізки в крихту ножем або блендером. Всі коржі для медовика змастити сметанним кремом, а потім посипати торт зверху і збоку крихтою.

Вас також можуть зацікавити новини: