Салат з кальмарами і яйцем готується дуже просто / фото ua.depositphotos.com

Кальмари - смачний, ситний і дієтичний продукт - в 100 грамах кальмарів всього 92 калорії. Крім цього, вони неймовірно корисні. Кальмари - ідеальна основа для салатів, страви з ними відмінно підійдуть до святкового столу і прекрасно впишуться в щоденній раціон.

Раніше ми говорили про те, як приготувати апетитний салат з оселедцем, а в цій статті ви дізнаєтеся кращі рецепти салатів з кальмарами. Їх можна поєднувати з огірками, яйцями, грибами, креветками і багатьма іншими продуктами.

Салат з кальмарами - рецепт з яйцем

Салат з кальмарами і яйцем готується дуже просто. Для цього вам знадобляться:

Відео дня

тушка кальмара - 1 шт;

яйця - 2 шт;

майонез - 2 ст. л.

Відваріть тушку кальмара, яйця наріжте і змішайте інгредієнти разом в одній ємності. Заправте майонезом і перемішайте, в кінці додайте сіль і перець. Якщо хочете, можете доповнити салат свіжим огірком - він прекрасно підкреслить смак кальмарів.

Класичний салат з кальмарами виглядає саме так і вважається найсмачнішим і популярним.

Салат з кальмарами і крабовими паличками

Такий "морський" салат сподобається навіть дітям. Переконайтеся, що у вашому холодильнику є:

тушка кальмара - 2 шт;

крабові палички - 200 гр;

майонез - 3 ст. л;

плавлений сир - 1 шт.

Наріжте кільцями дві тушки і крабові палички. Натріть на тертці плавлений сирок, змішайте все це і заправте майонезом. Також можна додати сіль, перець і часник.

У салат з кальмарами і крабовими паличками також можна додати кукурудзу / фото ua.depositphotos.com

Салат з кальмарами і креветками

Навіть найвишуканіші гурмани зійдуть з розуму від смаку салату з кальмарами і креветками. Такою стравою ви можете здивувати своїх гостей або побалувати домочадців. Для приготування потрібні:

креветки - 200 гр;

тушка кальмара - 2 шт;

яйця - 2 шт;

майонез.

Креветки відваріть і очистіть, потім наріжте дрібними кубиками. Натріть на тертці крабові палички, плавлений сир і яйця, змішайте всі інгредієнти в одній ємності. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом. 

Що можна додати в салат з кальмарами

Насправді, кальмари прекрасно поєднуються з різними продуктами. Ви можете приготувати салат з кальмарами і кукурудзою, смак вийде екзотичним. Якщо ж ви зробите салат з кальмарами і грибами, то смажені гриби зроблять страву ситною, більш вдалою для застілля і довгих святкувань. Любителі овочів легко можуть внести різноманітність в свій раціон, якщо приготують салат з кальмарами і помідорами. Просто наріжте свіжий томат, змішайте його з відвареним і нарізаним кальмаром, після чого додавайте яйця, огірки, кукурудзу або крабові палички - експериментуйте і відкривайте нові смаки.

Вас також можуть зацікавити новини: