Багато українців не уявляють Новий Рік без салату "Шуба", але є й ті, кому цей салат вже набрид. Любителі оселедця оцінять по достоїнству листковий салат "Луїза" з солоною рибкою, кислуватими маринованими огірками і ситною картоплею. Такий салат слугує чудовою закускою під міцне спиртне, він дуже ситний і оригінальний.
Раніше ми писали, які можна приготувати салати на Новий Рік 2023.
Салат "Луїза" з оселедцем, солоними огірками і плавленим сирком
- Оселедець - 2 філе.
- Варені яйця - 5 шт.
- Варена картопля - 3 шт.
- Лук - 1 невелика шт.
- Солоні огірки - 100 г.
- Плавлений сирок - 150 г.
- Зелена цибуля - 4 пера.
- Оцет 9% - 2 ч. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Соняшникова олія - 2 ст. л.
- Майонез, сіль, перець - за смаком.
Яйця і картоплю відварити до готовності і остудити. Відокремити яєчні білки і жовтки. Картоплю, плавлений сирок і яєчні білки натерти на крупній тертці, а жовтки - на дрібній. Цибулю замаринувати в соняшниковій олії, оцті, цукрі і щіпці солі. Залишити цибулю маринуватися на 10 хвилин.
Оглянути філе оселедця і витягнути кісточки, якщо вони є. Нарізати оселедець дрібним кубиком. Дрібно нарізати зелений лук. Огірки нарізати тонким півколом. Зібрати салат шарами в кільці або великому салатнику: картопля, майонез, маринована цибуля, оселедець, майонез, білок, майонез, зелена цибуля, майонез і жовток.
Зверху салат можна прикрасити маринованими печерицями, якщо хочете додати кислинки, або консервованим горошком, якщо хочете пом'якшити смак салату.