Соус виходить повітряним, ніжним і дуже смачним / фото ua.depositphotos.com

Соус до салату Цезар може стати викликом навіть для досвідченої господині. Однак в його приготуванні немає нічого неможливого. Якщо дотримуватися всіх інструкцій, то можна буде забути про покупні сурогати. Якісний соус здатний задати тон всьому блюду.

Варто зазначити, що соус носить ім'я свого творця - мексиканця італійського походження Цезаря (Чезаре/Caesare) Кардіні. Він так і не розкрив інгредієнти свого кулінарного дива. Шеф-кухарі витратили десятиліття, щоб прийти до близького варіанту.

Раніше ми розповідали, що приготувати з беконом на вечерю і як робиться салат Цезар - рецепт від кращих рестораторів.

Відео дня

Як зробити соус Цезар - покрокова інструкція

Для приготування ідеального соусу нам знадобляться:

  • яйця - 2 шт;
  • оливкова олія без запаху - 200 мл;
  • гірчиця - 1,5 ч. л;
  • часник - 2 зубчики;
  • сік лимона - 2 ст. л;
  • анчоуси - 6-7 шт;
  • соєвий соус - 1 ст. л;
  • сир пармезан - 20 г.

Яйця, олію і гірчицю збиваємо занурювальним блендером до утворення кремоподібної субстанції. Саме на її основі ми і будемо "чаклувати". Часник видавлюємо в чашу. Туди ж відправляємо сік лимона, анчоуси, соєвий соус, а пармезан натираємо на дрібній тертці. Потім ретельно перебиваємо все блендером. Зберігати його можна тільки в холодильнику і не більше двох діб. В ідеалі - робити його одразу перед приготуванням салату.

Що потрібно знати, перш ніж готувати соус для салату Цезар

Лимон, анчоуси та сир повинні бути хорошої якості, оскільки від них сильно залежить смак підсумкового результату.

Часник потрібно максимально подрібнити. Варіант дрібно нарізати його навіть не розглядається. Рекомендуємо скористатися або "давилкою" з дуже дрібною фракцією, або ж натерти на самій дрібній тертці. Це складно, але необхідно.

Вас також можуть зацікавити новини: