Найсмачніші і прості рецепти салатів з баклажанів зібрав УНІАН.
У баклажанах мало калорій, але багато корисних речовин (включаючи вітаміни групи В, РР і С). Лікарі рекомендують включати страви з баклажанів у раціон дієт, при набряках, безсонні і депресії. Їх корисно їсти, щоб запобігти проблемам зі шкірою і якщо людина кидає палити.
Відтак з'їсти салат з баклажанів у жарку літню пору – це не тільки смачно, але ще і шалено корисно.
Баклажан для салатів найчастіше смажать (в духовці або на грилі, іноді і на сковородці). У сирому вигляді в нашій країні цей овоч їсти не звикли.
Помиті овочі нарізають (кубиком, соломкою, кружечками – тут все від фантазії і побажань кухаря залежить), а потім гарненько солять. І так залишають хоча б хвилин на десять.
Маленька хитрість: баклажани для салату краще залишати зі шкіркою (не зрізати хоча б кілька смужок) – інакше потім у процесі приготування вони втратять форму і розповзуться в кашу.
Читайте такожДля міцного імунітету: в чому користь і шкода буряка, кому не можна їсти
Маленька хитрість: баклажани при смаженні вбирають у себе дуже багато масла. І хоч самі баклажани і знижують холестерин в організмі - при такому способі готування блюдо все одно виходить калорійне і насичене жирами. Тому більш дієтичний варіант - запекти баклажани в духовці. В цьому випадку маслом їх досить просто скропити. За часом це займе близько півгодини (якщо вони нарізані кубиками – то ще менше) при температурі 200-220 градусів.
Для запивки:
Баклажани потрібно нарізати кільцями і обсмажити зі спеціями на краплі олії – до м'якості.
Спочатку викласти зеленушку, а потім уже баклажани. Зверху розкласти помідори.
Цибулю нарізати кільцями і відправити на помідори. Далі - помідори, сир і оливки.
Для запивки:
Баклажани доведеться нарізати кубиками, щедро посолити і забути про них на 10-15 хвилин. Коли ті пустили сік - промити (це прибере гіркоту) і обсмажити на парі ложок оливкової олії. Під час смаження додати до баклажанів подрібнений часник.
Читайте такожЩо готувати з сосисок: 4 незвичних рецепта для гурманів
Яйця відварити і порізати кубиками. Зелень дрібно нашаткувати.
Все перемішати, заправити сметаною, додати для пікантності 1 чайну ложечку гірчиці – ось салат і готовий.
Баклажан нарізаємо кружечками, товщина яких приблизно 7-8 мм. Змащуємо сіллю і залишаємо на 10 хвилин.
Нарізаємо сир, помідор, цибулю і часник.
Змащуємо баклажани маслом і на антипригарній сковороді обсмажуємо на середньому вогні по 5 хвилин із кожного боку.
Змішуємо всі інгредієнти, додаємо до них масло і трави, ще раз перемішуємо - вуаля і смачного!
Вас також можуть зацікавити інші рецепти: