Як приготувати сосиски / depositphotos.com

Це швидко, смачно, правда, не зовсім корисно, але кого це зупиняє. Сосиски продаються в будь-якому супермаркеті, їх приготування не вимагає особливих кулінарних навичок. Але рано чи пізно їсти їх звареними набридає. У цій статті кілька рецептів, за допомогою яких можна "вбити двох зайців" - урізноманітнити раціон і продовжувати насолоджуватися улюбленим продуктом.

Раніше ми пропонували рецепт шаурми вдома, яку теж можна приготувати з сосисками.

Що смачне можна приготувати з сосисок - класичні корн доги

Класичні корн доги-рецепт / depositphotos.com

Ні в якому разі не міняйте кукурудзяну муку на пшеничну - смак страви буде зовсім іншим.

Відео дня
  • борошно пшеничне - 100 гр;
  • борошно кукурудзяне - 100 гр;
  • розпушувач - 0.5 ч. л;
  • яйце - 1 шт;
  • сіль - 0.5 ч. л;
  • цукор - 0.5 ч. л;
  • молоко - 50-70 мл;
  • масло рослинне - 1-3 склянки;
  • сосиски - 6 шт;
  • шпажки.

Відкладіть одну ложку борошна, решту змішайте з розпушувачем, сіллю і цукром. Потім змішайте сухі інгредієнти з яйцем, а потім з молоком. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану. 

Візьміть глибоку сковороду і налийте стільки масла, щоб можна було занурити повністю сосиски в нього. Розігріваємо сковороду до 150-170 °С. Для того, щоб перевірити температуру масла - капніть трохи тіста. Якщо воно відразу зарум'яниться - можна смажити.

Обваляйте сосиски в тісті, надіньте на шпажки і занурте в масло. Слідкуйте за тим, щоб кожна сосиска була щільно покрита тістом. Для зручності можете перелити тісто в стакан.

Кілька хвилин обсмажуйте сосиски, перевертаючи їх. Готові корн-доги підсушіть на паперовому рушнику і подавайте до столу.

Рецепти з сосисками і сиром - лінива паста

Оригінальний рецепт на швидку руку / depositphotos.com
  • твердий сир - 100 гр;
  • крем - сир-100 гр;
  • макарони - 200 гр;
  • молоко - 350-500 мл;
  • сіль, перець - за смаком;
  • сосиски - кількість на ваш розсуд.

Натріть сир на тертці. Візьміть форму для запікання, викладіть на дно макарони і крем сир. Влийте молоко так, щоб воно повністю покривало макарони. Додайте сосиски, нарізані кружечками, зверху посипте сиром. Посоліть і поперчіть.

Запікайте макарони в розігрітій до 180 °С духовці 30 хвилин, потім добре перемішайте.

Що приготувати з сосисок - рагу з болгарським перцем

Смачне рагу з сосисок / depositphotos.com
  • цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • болгарський перець - 3 шт;
  • сосиски - 420 гр;
  • оливкова олія - 1 ст. л;
  • вершкове масло - 1 ст. л;
  • вода - 120 мл;
  • сіль, перець - за смаком;
  • мед - 1 ст. л;
  • мелений червоний перець - 0.5 ч. л;
  • свіжі помідори - 450 гр;
  • зелена цибуля - 3-4 пера.

Лук почистіть і наріжте кубиками. Болгарський перець - соломкою, сосиски - кружечками. На сковороді розігрійте олію оливкову і вершкову, обсмажте овочі разом з сосисками 20 хвилин, помішуючи. 

Читайте такожРецепти домашніх бургерів: як приготувати запаморочливе блюдо самостійноЯк тільки овочі размягчатся, влийте воду і додайте мед. Потім червоний і чорний перець, помідори. Поставте мінімальний вогонь і тушкуйте рагу 10-15 хвилин. Подавайте з дрібно порізаною зеленою цибулею. 

До такої страви як гарнір добре підходять каші. Раніше ми розповідали, які каші корисні. Ви можете скористатися цією статтею, щоб вибрати найбільш підходящу крупу.

Рецепти з сосисками - для справжніх любителів м'яса

Свині в ковдрі - для шанувальників м'яса / depositphotos.com
  • бекон - 15 скибочок;
  • сосиски маленькі - 30 штук;
  • мед - 2 ст. л.

Розігрійте духовку до 200 °С. Застеліть пергаментом форму для випікання. Смужки бекону розріжте навпіл. Щільно оберніть кожну сосиску в бекон і покладіть її на деко швом вниз. Поставте деко в розігріту духовку на 15-20 хвилин, поки бекон не стане рум'яним. Потім змащуйте медом і випікайте ще 5 хвилин. Блюдо подавайте гарячим.

Вас також може зацікавити: