Смачні котлети можна приготувати всього в кілька кроків / фото ua.depositphotos.com

Вперше про котлети за київським рецептом заговорили ще сто років тому. З тих пір виникло кілька варіантів його приготування - як з цільного філе, так і з фаршу. Сьогодні ми розглянемо, як готувати ледачі котлети по-київськи. 

Раніше ми розповідали, чим замінити хліб в котлетах і як приготувати соковиті курячі котлети.

Котлети по-київськи з фаршу - рецепт, який подужає будь-хто

Щоб приготувати котлети по-київськи, нам потрібно взяти: 

Відео дня
  • курячий фарш - 700 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • борошно - 4 ст. л;
  • панірувальні сухарі - 6 ст. л;
  • яйця - 2 шт;
  • рослинна олія - 400 мл;
  • кріп - пучок;
  • сіль/перець - за смаком.

Розм'якшене масло змішуємо з зеленню і солимо. Формуємо довгастий брусок довжиною близько 18 см на харчовій плівці і прибираємо в морозилку. Фарш приправляємо спеціями і вимішуємо до однорідності. Ділимо його на чотири частини. Яйця збиваємо з сіллю, на окремі тарілки висипаємо паніровку і борошно. 

Масло розрізаємо на чотири шматки. З фаршу формуємо котлету, в центр якої викладаємо масляну начинку. Потім її потрібно обваляти в борошні, яйцях і паніровці. Потім знову окунаємо котлету в яєчну суміш і паніровку. Одразу відправляємо напівфабрикат смажитися на сковорідці до золотистого кольору. Подавати м'ясне блюдо найкраще гарячим.

Вас також можуть зацікавити новини: