Час закінчувати війну: москвичі не приховують емоцій після атаки дронів (відео)

Москву атакують дрони вже по кілька разів на тиждень.

Після другої атаки дронів на Москву за останні три доби мешканці російської столиці відчувають тривогу, але намагаються зберігати спокій. Про це виданню The Insider розповіли жителі і співробітники району "Москва-Сіті", куди прилітали безпілотники.

Так на питання, чи чули вони про атаку дронів, літній чоловік сказав кореспонденту, що про це "навіть в Африці чули". А ось молода жінка, стоячи біля висотки з вибитими вікнами, заявила, що "це взагалі вкиди наполовину, фейки і неправда".

На питання "Чи страшно вам?" молодий чоловік зізнався, що "був в шоці".

"Клієнти деякі були налякані, хтось навіть відмовився заїжджати (орендувати офіс в цьому районі – УНІАН), взяли паузу. Люди хвилювалися, багато знайомих, які тут живуть, теж були в шоці, тому що ще час такий – під ранок [прилетіли дрони]. Ну, в цілому лякає вже. Раніше я всім говорив, що Москва – найбезпечніше місто і тут комфортно... То зараз вже неприємно стає. Коли це прям поруч вже все. Прямо ти бачиш, проїжджаєш, спостерігаєш – півповерха немає, вибиті шибки. Таке собі", - розповів чоловік.

Парубок підліткового вигляду заявив, що йому спокійно – "головне, щоб рідні не страждали і все". Ще один чоловік сказав, що "упіймав дзен" і продовжує працювати. Третій висловив упевненість, що "такі казуси можливі" через "ситуацію в країні", але запевнив, що йому спокійно.

"Не скажу, що сильно переживаю з цього приводу, тому що я дуже сильно довіряю нашому уряду. Я не знаю чому. Як ніби, ось поки мене це не торкнулося... Ну страшно, коли ти це читаєш... я просто намагаюся від цього абстрагуватися", – заявила ще одна жінка.

Веселого вигляду молодий чоловік відповів риторичним питанням "А що ми зробимо?"

У схожому стилі висловилися і багато інших опитаних. Вони запевняють, що їм не страшно, "тому що я не тут живу" і тому що "блискавка не б'є двічі в одне місце".

На питання "Що з цим робити?" юнак, чиє обличчя журналісти заблюрили, відповів "Війну закінчувати вже, людям вже погано зовсім". Його супутник погодився з товаришем.

Атака дронів на Москву

У ніч на 1 серпня начинені вибухівкою дрони атакували Москву. Як свідчать опубліковані в мережі кадри, було пошкоджено одну з висоток в діловому центрі російської столиці. Влада традиційно заявила, що більшість дронів збили ще на підльоті.

Примітно, що це вже друга така атака за останні три дні. У ніч на 30 липня безпілотники вже били по висотках "Москва-Сіті". Тоді удар припав точно по одному з офісних приміщень Міністерства цифрового розвитку РФ.

В цілому періодичні нальоти дронів на Москву тривають вже кілька місяців. Першим по-справжньому гучним інцидентом в цьому ряду стала атака безпосередньо на Кремль.

Вас також можуть зацікавити новини: