Світ навиворіт: російського прем'єра Мішустіна влаштовує цілковитий крах рубля (відео)

Російський рубль увійшов до трійки найслабших валют світу, при цьому, за словами Мішустіна, економіка РФ "показує досить стійке зростання".

На тлі того, що російський рубль увійшов до ТОП-3 найслабших валют світу, глава уряду РФ Михайло Мішустін заявив про зростання економіки країни-агресора.

Як повідомляють РосЗМІ, за словами Мішустіна, економіка РФ "адаптувалася до поточних викликів і показує досить стійке зростання". "За підсумками першого півріччя ми вийшли на позитивні значення за всіма ключовими показниками", - заявив Мішустін.

За його словами, ВВП агресора за оцінкою Мінекономрозвитку збільшився на 1,5%, а в другому кварталі поточного року – на 4,6%. "Динаміка в промисловому виробництві була ще більш активною. За підсумками першого півріччя вона додала близько 2,5%", - заявив Мішустін.

"Важливо зберегти високі темпи зростання", - зазначив Мішустін.

Визнання рубля однією з найслабших валют світу.

Рівно через рік після вторгнення РФ в Україну, 24 лютого 2023 року російський рубль впав до мінімуму за останні 10 місяців. 

6 квітня 2023 року вперше за рік російський рубль впав до рекордного мінімуму з квітня 2022 року.

7 квітня 2023 року російський рубль пробив річний мінімум

9 серпня 2023 року російський рубль увійшов до трійки найслабших валют світу. За сім місяців 2023 року рубль втратив відносно долара 57%.

Валюта країни-агресора, за темпами падіння обігнала навіть турецьку ліру. При цьому падіння валюти триває.

У Центробанку агресора заявили, що падіння російської валюти пов'язане зі скороченням експорту і одночасним розширення імпорту. Валюта агресора впала в ціні майже вдвічі порівняно з торішнім піком контролю над капіталом на тлі збільшення державних витрат, падіння доходів від енергетики і прагнення росіян розміщувати кошти на зарубіжних рахунках.

Вас також можуть зацікавити новини: