Пригожин живий?: пабліки "Вагнера" опублікували таємниче відео з ліквідованим ватажком

Кадри нібито датовані "другою половиною серпня", тож можуть бути останнім прижиттєвим відео терориста.

Пов'язані з ПВК "Вагнер" пабліки поширюють відео з Африки, на якому їхній ватажок Євген Пригожин живий і стверджує, що це друга половина серпня. Офіційно його загибель визнало слідство, а у прес-службі ватажка бойовиків відзвітували, що його поховали в тісному колі рідних.

Зокрема, відео з Пригожиним опублікував близький до "Вагнера" паблік Grey Zone. При цьому ролик ніяк не підписали.

На кадрах Пригожин їде в автівці та відповідає усім, хто "цікавиться, чи живий він".

"Для тих, хто обговорює, живий я, чи ні, як у мене справи. Зараз вихідні, друга половина серпня 2023 року. Перебуваю в Африці. Тому, шанувальники обговорення моєї ліквідації, інтимного життя, заробітку та ще чогось, власне, все добре", - заявляє Пригожин на відео.

Наразі невідомо, коли саме знято цей ролик - 19-20 серпня, або 26-27 серпня після офіційних заяв щодо ліквідації Пригожина. Беру ці дати, тому що на відео йде мова за вихідні другої половини серпня. Втім, Пригожин двічі згадує, що він живий. Тому, ймовірно, ролик могли зняти після 23 серпня - офіційної дати смерті ватажка "Вагнера". 

Провоєнні російські пабліки схиляються, що відео записане в останні літні вихідні Пригожина 19-20 серпня 2023 року, коли він перебував в Африці.

Загибель Пригожина

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня у Тверській області впав літак, в якому серед пасажирів значився Пригожин. У РФ офіційно підтвердили його загибель.

ЗМІ писали, що літак могли підірвати. Крім того, за однією з версій, борт збила російська протиповітряна оборона.

Це сталося через два місяці після того, як понад 5 тисяч учасників ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним влаштували заколот. Зокрема, влаштували "марш на Москву", захопивши по дорозі кілька військових об'єктів, збили військовий літак тощо.

Ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина поховали 29 серпня на Пороховському кладовищі в Петербурзі. Його могила розташована поруч з його батьком.

Адміністратор Пороховського кладовища у Петербурзі, де поховали ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина озвучила раніше невідомі деталі.  Зазначається, що на похоронах було 20-30 осіб і не було людей у військовій формі. Також повідомляється, що могилу Пригожина відвідали, зокрема, вдова і дочка.

Вас також можуть зацікавити новини: