Літак ватажка ПВК "Вагнер" могли збити із ЗРК С-300, дізналися журналісти / фото ua.depositphotos.com

Ватажок російської приватної військової компанії "Вагнер" Євгеній Пригожин вбитий - на обшивці літака, в якому він перебував, після катастрофи знайшли сліди ураження, які можуть свідчити про те, що це спрацювала зенітно-ракетна система С-300.

Такі ж докази роботи ЗРК знайдено та тілах жертв авіакатастрофи, повідомляє "ВЧК-ОГПУ" в Telegram, посилаючись на відомості джерела. "...на тілах загиблих і на обшивці деталей літака, що збереглися, є сліди ураження прямокутними осколковими елементами, схожими на "роботу" С-300", - зазначається у повідомленні.

Раніше британська газета Financial Times писала, що літак з Євгеном Пригожиним та його посіпаками збила російська система протиповітряної оборони. Також ЗМІ писали, що на борту літака або на шасі могла спрацювати вибухівка.

Відео дня

Ліквідований Євгеній Пригожин - новини, які варто знати

Увечері 23 серпня стало відомо, що в Росії на території Тверської області зазнав аварії літак, на борту якого знаходився ватажок ПВК "Вагнер" та чимало його посіпак. Пізніше була підтверджена інформація, що Пригожин помер.

На думку радника очільника Офісу президента України Володимира Зеленського - Михайла Подоляка, лідер найманців підписав собі "смертний вирок", коли наприкінці червня у Росії зупинив бунтівний марш своїх посіпак на Москву. Подоляк додав, що російський диктатор Володимир Путін максимально демонстративно привів у виконання цей вирок.

Вас також можуть зацікавити новини: