У Росії пророкують дефіцит боєприпасів російської армії вже до кінця жовтня

Пропагандисти посилаються на закриту доповідь Генштабу ЗС РФ.

Рашистські блогери ниють про наближення дефіциту боєприпасів окупаційної армії вже до кінця жовтня.

У своїх Telegram-каналах підконтрольні Кремлю пропагандисти, посилаючись нібито на закриту доповідь Генштабу РФ, заявляють про плачевну ситуацію з боєприпасами основних калібрів. Зокрема, мова йде про 122-мм і 152-мм артилерійські снаряди.

"Очікуються перебої з мінометними боєприпасами", - написав один з рашистських блогерів. 

Дефіцит зброї у Росії - що відомо

В українському командуванні раніше зазначали, що Росія стала використовувати для ударів по українських містах більше іранських дронів, економлячи ракети типу "Калібр" і "Іскандер" для атак на об'єкти критичної інфраструктури взимку.

На думку військового аналітика В'ячеслава Целуйка, Росія використовувала "значну частину балістичних ракет" проти України у перші 7 місяців повномасштабної війни. Водночас у ГУР додали, що запасу цих ракет, а також дешевих типу С-300 Росії вистачить мінімум ще на три роки.

Зараз протиповітряна оборона України здатна збивати від 50 до 70% російських ракет. Забезпечити 100% ефективність ППО поки неможливо.

Про запас боєприпасів до артилерії у Росії точних відкритих даних поки немає. 

Під час наступальних операцій у Луганській та Донецькій областях у травні-липні окупанти використовували свою артилерійську перевагу, витісняючи ЗСУ з регіону. 

Наразі українські захисники, просуваючись на схід і південь окупованих Росією районів, перш за все виносять в повітря склади з боєприпасами росіян. Щодня Генштаб звітує про десятки знищених ворожих об'єктів з БК. 

Вас також можуть зацікавити новини: