Волонтерство по-російськи: шахраї збирали донати "для армії РФ" від імені Симоньян

На камеру вони зізналися, що зібрані ними кошти йшли на особисті рахунки.

Російські силовики відзвітували про затримання псевдоволонтерів, які збирали гроші на допомогу військовим РФ, що воюють в Україні, від імені опальної пропагандистки.

Як пише пропагандистське агентство ТАСС з посиланням на представника МВС РФ Ірину Вовк, затримали трьох жителів міста Перм. Їм інкримінують розкрадання грошей. 

Збір коштів затримані, як заявляють силовики, здійснювали "через кілька каналів у месенджері". Їх проводили від імені головної редакторки пропагандистського телеканалу RT Маргарити Симоньян.

Відомство також опублікувало відео із затриманням передбачуваних злочинців. На камеру вони зізналися, що зібрані ними у людей, які бажають допомогти російським військовим в Україні, кошти йшли на особисті рахунки, а не на допомогу армії. Нібито невідомий куратор за участь у зборах віддавав затриманим "співробітникам" частину зібраної суми.

"Він каже – будуть бабки приходити, треба просто далі пересилати. Потім платив за це 1,5% від загальної суми за цілий день. Виплачував гроші вночі, годині о 12, о 2", – каже один із затриманих. 

Про те, скільки росіяни пожертвували для цих фейкових зборів, не повідомляється.

Волонтерство для армії в Росії 

Час від часу в країні-агресорі громадяни збирають пожертви для своїх військових, публікуючи звіти про витрати. Ці публікації нерідко стають мемами, як, наприклад, зборі на тепловізор, яким волонтер збиралася "зігріти військових".

У публікаціях про збори переважно не йдеться про закупівлю дорогого обладнання або спорядження, тому будь-яка куплена волонтерами дрібниця потрапляє в звіти – ковбаса, вода, газети, прапори із зображенням Ісуса Христа, ікони із зображенням російського диктатора Володимира Путіна. 

Збирають російські волонтери не тільки гроші. Так, восени в російському Курську оголосили збір собачої шерсті, з якої збиралися зробити шкарпетки і пояси для військових.

Вас також можуть зацікавити новини: