Вейцзин В. був заарештований в Польщі 10 січня \ Flickr

Китайська компанія Huawei звільнила директора з продажу польського представництва Вейцзина В., арештованого польською владою на три місяці за підозрою в шпигунстві.

Читайте такожHuawei вирішила відзначити рекордні продажі випуском спеціальних версій смартфонів

«Цей інцидент підірвав світову репутацію Huawei», - цитує Global Times заяву телекомунікаційного гіганта, передає kommersant. Як зазначає газета, керівництво компанії таким чином намагається дистанціюватися від розслідуваної справи, оскільки побоюється звинувачень з боку Заходу у співпраці з китайським режимом. Раніше влада США, Австралії, Нової Зеландії і Японії вже звинувачували компанію в тісних зв'язках з владою КНР і спецслужбами, держорганам цих країн заборонено купувати продукцію Huawei.

Відео дня

Вейцзин В. був арештований в Польщі 10 січня. Разом з ним спецслужби затримали колишнього співробітника Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) Петра Д. В рамках операції співробітники ABW провели обшуки в представництві Huawei в Польщі, а також в управлінні електронних засобів зв'язку і в польському представництві французької телекомунікаційної компанії Orange, де останнім часом працював їх колишній колега.