Ілюстрація \ REUTERS

У Греції виявлено дві царські гробниці з коштовностями і предметами, вік яких оцінюється більш ніж в 3 тис. років.

Читайте такожНа Афоні знайшли стародавнє поховання жінки

Серед знахідок - золота каблучка з зображенням биків і снопів з ячменю та кулон з портретом єгипетської богині, передає Бі-бі-сі. Американські археологи, які займалися розкопками, кажуть, що їхнє відкриття розповідає багато нового про культуру і торгівлю Мікенського періоду.

Відео дня

Поховання знаходиться на півдні Пелопоннесу, недалеко від палацу Бронзового віку в Пілосі, який, за переказами, належав царю Нестору.

Як йдеться в заяві міністерства культури Греції, купольні склепіння обох могил впали ще в античні часи, заваливши поховання такою кількістю сміття, що грабіжники не змогли проникнути туди.

Група археологів з Університету Цинциннаті (UC) півтора року вела розкопки, ретельно документуючи всі знахідки.

За словами Джека Девіса, який очолює Класичне відділення UC, знайдені предмети, такі як золота каблучка з двома биками і снопами ячменю, дають можливість дізнатися подробиці життя в Середземномор'ї три тисячоліття тому. "Це дуже цікава сцена, яка об'єднує худобу і виробництво зернових і свідчить про зародження сільського господарства", - зазначає вчений.

Могили були усіяні обривками золотої фольги, яка колись прикрашала стіни усипальниці.

У 2015 році археологи виявили в сусідньому місті Пілосі могилу знатної людини, яку вони назвали Воїном-грифоном, оскільки гробниця була прикрашена зображеннями цих міфічних істот.

У ній було виявлено військові обладунки, зброю, золоті прикраси та агатову печатку із зображенням двох воюючих воїнів.