Ілюстрація / REUTERS

Компанія Apple внесла зміни у свою політику конфіденційності, відповідно до якої вона може сканувати зображення на предмет жорстокого поводження з дітьми.

Відзначається, що Apple вже почала сканування знімків на iPhone для пошуку знімків сексуального насильства над дітьми, передає НВ.

Джейн Хорват, директор по конфіденційності Apple, на технічній конференції повідомила, що компанія автоматично переглядає зображення, збережені в онлайн-сховище компанії iCloud, щоб перевірити, чи містять вони незаконні фотографії.

Відео дня

Виступаючи на виставці побутової електроніки CES 2020 в Лас-Вегасі, Хорват сказала: "Ми використовуємо деякі технології, щоб допомогти відстежити матеріали про сексуальне насильство над дітьми".

Представник Apple вказала на відмову від відповідальності на веб-сайті компанії, заявивши: "Apple прагне захищати дітей у всій нашій екосистемі, де б не використовувалися наші продукти, і ми продовжуємо підтримувати інновації в цій області. В рамках цього зобов’язання Apple використовує технологію зіставлення зображень, яка допомагає знаходити дітей і повідомляти про них".

Читайте такожApple попередила власників старих iPhone і iPad про відключення інтернету

Хорват не сказала як саме Apple це робить. Багато компаній, в тому числі Facebook, Twitter і Google, вже використовують розроблений Microsoft інструмент під назвою PhotoDNA, який автоматично перевіряє зображення по базі даних.

В Apple також відзначили, що умови використання iCloud забороняють завантажувати в хмарне сховище незаконний контент будь-якого характеру, в тому числі й насильства. Тому компанія не порушує свої ж правила.

Джейн Хорват нагадала про критичну важливість наскрізного шифрування, яке використовує Apple. Воно не дає зламати iPhone навіть силами самої компанії - навіть якби вона сильно захотіла це зробити.

"Наскрізне шифрування критично важливе для сервісів, на які ми покладаємося… Дані про здоров’я, дані про оплату. Телефони відносно невеликі, вони губляться і крадуться. Ми повинні бути впевнені, що якщо ви неправильно використовували пристрій, ви не надасте ці дані стороннім", - сказала вона.

Раніше УНІАН повідомляв, що Apple тестує біометричну аутентифікацію для сервісу iCloud.