астероид / neo.ssa.esa.int

Крім цього, документ регламентує продовження строків використання МКС з боку США до 2024 року, передає Lenta.ru. Незабаром документ повинен підписати президент Барак Обама, після чого той набуде статус закону.

Читайте такожВихідними повз Землю на близькій відстані пролетить астероїд

Американські сенатори впевнені, що прийняття законопроекту сприятиме розвитку економіки США та інноваційної складової американських компаній, ставши «ключовою віхою» в освоєнні космосу.

Відео дня

Лідер республіканської більшості в палаті представників Конгресу Кевін Маккарті зазначив, що закон дасть американцям, які готові вкладати кошти у видобуток корисних копалин на астероїдах, юридичну визначеність і можливість реалізовувати подібні починання.

Голова комітету нижньої палати з питань науки Ламар Сміт висловив упевненість в тому, що прийняття закону сприятиме розвитку приватних космічних компаній, а повністю оцінити його значимість можна буде після десятків років.

Прийняття законопроекту лобіювала створена в США компанія Planetary Resources. Її засновники планують використовувати безпілотні космічні кораблі для видобутку хімічних компонентів палива, дорогоцінних металів, включаючи золото і платину, а також воду. До 2020 року вони розраховують створити в космосі «сховище палива».

У компанії впевнені, що в космосі практично в незліченних кількостях знаходяться рідкісні на Землі метали і мінерали, а з приблизно 9 тис. відомих навколоземних астероїдів 1,5 тис. за енерговитратами досягти так само легко, як дістатися до Місяця.