Перша чипована Ілоном Маском людина написала твіт силою думки

Раніше він же розповів про те, як силою думки рухає курсор по шаховій дошці на екрані ноутбука, переставляючи фігури

Пацієнт стартапу Neuralink, що розробляє нейроімпланти для вживлення в мозок, написав свій перший пост у соцмережі X (колишній Twitter) за допомогою сили думки. Про це розповів власник Neuralink і X Ілон Маск.

"Перший пост, який зроблено силою думки, з використанням пристрою Telepathy від Neuralink!", – заявив мільярдер.

З цим коментарем він зробив репост запису зі сторінки першого володаря мозкового чипа Нолана Арбо.

"Twitter забанив мене, розпізнавши в мені бота, але 𝕏 та Ілон Маск відновили сторінку, тому що так воно і є", – йдеться в повідомленні.

Раніше 29-річний Нолан Арбо розповів, що він був паралізований вниз від плечей після нещасного випадку близько восьми років тому. За допомогою імплантату Neuralink під назвою Telepathy чоловік знову може взаємодіяти з комп'ютером – але не через мишу і клавіатуру, а силою думки.

Пацієнт Neuralink з імплантованим у мозок чіпом грає в шахи:

Neuralink провела першу операцію з імплантації нейрочипа в січні 2024 року. За словами Маска, показники роботи приладу виглядають багатообіцяючими: у перспективі він дасть змогу не тільки керувати електронікою, а й повертати рухливість кінцівкам, боротися з депресіями, повертати слух, і навіть змусити мозок працювати ефективніше.

Стартап Маск отримав дозвіл на імплантацію мозкових імплантів людям влітку 2023 року, після того, як випробування на мавпах показали, що технологія справді працює. Тварини з імплантом у мозку спокійно сиділи на стільці і непогано справлялися з аркадною грою Pong, керуючи джойстиком за допомогою сили думки.

Проєкт Neuralink запустили в липні 2016 року, а 2023 року вартість компанії оцінили в $5 млрд. При цьому компанія Маска не претендує на першість в імплантації чипа людині: стартап Synchron ще 2022 року імплантував людині нейрокомп'ютерний інтерфейс, що дає змогу керувати електронними пристроями силою думки.

Вас також можуть зацікавити новини: