Стартап Synchron першим в США вживив чіп людині в мозок / Джерело: Synchron

Нью-йоркський стартап Synchron випередив компанію Neuralink Ілона Маска і першим в США отримав дозвіл на імплантацію нейрочипа в мозок людини. Пацієнт був з важким паралічем.

Тепер, за допомогою нейрочипа, людина здатна чатитися в інтернеті, здійснювати онлайн-покупки та виконувати інші завдання, пише Bloomberg.

Розташований в моторній корі чіп використовує 16 електродів для моніторингу активності мозку та реєстрації збудження нейронів, коли людина думає. Сила сигналу з часом поліпшується в міру того, як пристрій все глибше зростається з кровоносною судиною й наближається до нейронів.

Відео дня

Нещодавня процедура була першою, яку компанія провела в США, раніше, в Австралії, стартап вже імплантував свої пристрої чотирьом пацієнтам. 

Нагадаємо, що Neuralink Маска працює над створенням набагато меншого за розміром і більш потужного імплантату, який, окрім іншого, дозволить контролювати гормони, боротися з депресіями і навіть зможе змусити мозок працювати ефективніше. Втім, мільярдер ще у 2019 році розраховував, що тестування на людях стартує у 2020 році, але його компанія так і не отримала схвалення на випробування на людях.

Раніше передбачалося, що в найближчі десять років у світі з'являться перші версії мислездатних цифрових двійників людей з різних країн світу.

Як говориться в матеріалі "Бі-бі-сі", цифровий двійник – це точна копія людини у фізичному світі, у якої є мета допомагати своїй реальній версії та забезпечувати зворотний зв'язок з реальною версією.

Вас також можуть зацікавити новини: