NASA запланувало запуск ракети до місяця вже наступного місяця / фото ua.depositphotos.com

NASA планує зробити перший крок до повернення на Місяць наприкінці серпня або початку вересня, запустивши свій космічний корабель "Оріон" на орбіту навколо Місяця.

На сьогодні аерокосмічне агентство вибирає серед трьох дат - 29 серпня, 2 вересня і 5 вересня, повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що ця місія почне програму NASA "Артеміда", метою якої є повернути астронавтів на поверхню Місяця вперше після ери "Аполлона" в 1972 році. 

Відео дня

Раніше в цьому році агентство зробило кілька спроб провести тест на заправку і імітацію зворотного відліку, але зіткнулося з витоком водню з "пуповини" системи охолодження двигуна основного ступеня. Витік був усунений.

Відомо, що під час місії безпілотний модуль Orion протягом 6-ти тижнів здійснюватиме обліт навколо Місяця, щоб дослідити ймовірний вплив польоту на людський організм.

Якщо місія "Артеміда-1" пройде за планом, NASA планує запустити аналогічну місію, відому як "Артеміда-2", але вже з астронавтами на борту. А в рамках місії "Артеміда-3" планується висадка американських астронавтів на поверхню Місяця.

Раніше УНІАН вже писав, що в Канаді запропонували відправляти астронавтів на Марс лазерною "катапультою". Місцеві вчені вважають, що за допомогою революційної ідеї зможуть скоротити час у дорозі до 45 днів.

Польоти за допомогою лазерної катапульти можуть стартувати не раніше 2040 року, а поки першим колоністам доведеться добиратися до Марса на звичайних ракетах. SpaceX Маска підрахувала, що на традиційному паливі політ у них займе близько пів року.

Вас також можуть зацікавити новини: