При цьому на ринок новинка вийшла за тією ж ціною від $999 \ фото REUTERS

Випуск кожного смартфона iPhone 13 Pro обходиться Apple дорожче, ніж збірка попереднього покоління пристрою, iPhone 12 Pro.

Як повідомляє TechInsights, за оцінкою технічних фахівців, які вивчили iPhone 13 Pro, основна різниця у вартості пояснюється новим процесором A15 Bionic, іншою пам'яттю, OLED-дисплеєм і зміненим корпусом. Експерти зазначають, що у виробництві один смартфон нового покоління на $21,5 дорожче попередника - якщо збірка iPhone 12 Pro компанії обходиться в $548,5, то випуск одного iPhone 13 Pro коштує вже $570.

Читайте такожМій iPhone більше не останній: як пройшла презентація новинок від Apple

Відео дня

При цьому на ринок новинка вийшла за тією ж ціною від $ 999, що коштувало на старті продажу попереднє покоління пристрою. Як вважають в TechInsights, компенсувати зростання витрат на випуск iPhone 13 Pro при незмінній вартості базової версії Apple допоможе новий варіант смартфона з 1 Тб вбудованої пам'яті, який коштує від $1,5 тис, передає kommersant.

Як повідомляв УНІАН, прем'єра iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max відбулася 14 вересня в рамках онлайн-презентації нових продуктів Apple.