Вишинський має подвійне громадянство \ Facebook Кирилл Вышинский

Керівник РІА "Новости Україна" Кирило Вишинський має подвійне громадянство.

Читайте такожСБУ і прокуратура Криму проводять п'ять обшуків в рамках справи РІА "Новини України"

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко. "В ході розслідування знайдено паспорт громадянина РФ. Тобто, особа має подвійне громадянство", - повідомив він.

Відео дня

На уточнююче запитання, якими будуть подальші дії, Кононенко відповів: "Крім процесуальних дій, буде розглядатись питання про позбавлення його громадянства. Українського можемо. Але судити нам його краще як громадянина України, правда ж?".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 травня, прес-секретар СБУ Олена Гітлянська заявила про проведення слідчих дій в офісі РІА "Новости Україна" в Києві.

За її словами, співробітники СБУ спільно з прокуратурою Автономної республіки Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Затримано директора РІА "Новости Україна" Вишинського. Як сказала Гітлянська, встановлено, що ця медіаструктура використовувалася Росією в рамках гібридної інформаційної війни проти України.

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія вживе "заходів взаємності" у відповідь на дії СБУ проти РІА "Новости Україна".