За словами прокурора, депутат жодного разу не з’явився на засідання \ фото: УНІАН

Позафракційний народний депутат України Володимир Парасюк понад 10 разів не з’являвся для проведення слідчих дій в рамках кримінального провадження за підозрою активіста Євромайдану Івана Бубенчика у посяганні на життя правоохоронця та незаконному поводженні зі зброєю.

Читайте такожАктивісту Євромайдана Бубенчику загрожує довічне ув’язнення за замах на життя "беркутівця" – ГПУ

Як передає кореспондент УНІАН, про це прокурор Юлія Малашич повідомила на засіданні Печерського райсуду Києва з обрання запобіжного заходу Бубенчику, коментуючи заяву Парасюка про бажання взяти підозрюваного на особисті поруки.

Відео дня

“Пан Парасюк понад 10 разів викликався у даному кримінальному провадженні для участі у слідчих діях”, - сказала вона. За словами прокурора, депутат жодного разу не з’явився.

“Відповідно постає логічне питання: яким чином він буде забезпечувати виконання підозрюваним Бубенчиком своїх обов’язків, враховуючи дану ситуацію? Це риторичне питання”, - додала Малашич.

Сьогодні на судовому засіданні четверо народних депутатів висловили бажання взяти Бубенчика на поруки - Андрій Денисенко, Олег Петренко, Семен Семенченко та Володимир Парасюк.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня в Генпрокуратурі заявили про вручення підозри Бубенчику.

Йому інкримінували вчинення злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу: п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 ("умисне вбивство"), ч. 1 ст. 263 ("незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"), ст. 348 ("посягання на життя працівника правоохоронного органу або військовослужбовця").

5 квітня Бубенчику і його захисникам вручили нову підозру, з якої вилучено пункт про умисне вбивство.

Прокурор просить суд обрати Бубенчику запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Останнє засідання суду з розгляду клопотання відбулося 27 квітня, у засіданні було оголошено перерву через відсутність депутатів, які просили взяти Бубенчика на поруки.