Відвід судді у справі означає, що розгляд затягнеться \ Фото radiosvoboda.org

Суддю Дарницького райсуду Києва Любов Леонтюк, яка розглядала кримінальне провадження проти організаторів «тітушок» Юрія Крисіна і Сергія Чемеса щодо протидії активістам Майдану та катувань, за клопотанням адвоката Крисіна Євгена Солодка відведено від розгляду справи.

Читайте такожСправу "тітушки" Крисіна у вересні можуть почати розглядати із самого початку

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила одна з потерпілих у справі Світлана Кирилаш – удова журналіста В’ячеслава Веремія.

Відео дня

«Заяву про відвід задоволено. Коментарів поки не буде. Шок», - зокрема, написала вона.

Тепер новий суддя має заново розпочинати розгляд провадження з призначення підготовчого засідання суду.

Як повідомляв УНІАН, Крисін та його захисники раніше тричі безрезультатно добивалися відводу судді Леонтюк.

16 липня Леонтюк задовольнила клопотання прокурорів про подовження терміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для обох обвинувачуваних – Крисіна та Чемеса - до 13 вересня.

Довідка УНІАН. Дарницький райсуд Києва розглядає справу проти Крисіна та Чемеса за трьома епізодами.

За даними слідчих, у січні 2014 року біля станції метро «Петрівка» «тітушки» викрали Владислава Іваненка, вивезли в лісосмугу у наметовий табір «тітушок» біля станції метро “Бориспільська” та катували, вимагаючи під відеозапис надати певну інформацію.

Крисіну і Чемесу інкримінується залучення осіб до охорони табору «тітушок» та надання вказівок про вчинення протиправних дій стосовно потерпілого Іваненка.

За другим епізодом справи Крисін і Чемес виступають як організатори «тітушок», які 18 лютого 2014 року, за декілька годин до нападу на журналіста В’ячеслава Веремія, кидали вибухівку на барикади «майданівців» на вулиці Прорізній у Києві. Також за даним епізодом Крисіну і Чемесу інкримінується протидія учасникам акцій протесту, оскільки вони поставили підлеглим “тітушкам” завдання не випускати та не впускати активістів з/на Майдан Незалежності шляхом застосування до них насильства.

За третім епізодом справи – про вбивство Веремія – обвинувачується лише Чемес, оскільки Крисіну уже винесено вирок у відповідному провадженні. 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд засудив Крисіна до 4 років позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 2 роки.

13 червня 2018 року Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу прокуратури та представників потерпілої сторони на рішення Шевченківського райсуду, призначивши при цьому Крисіну новий вирок - 5 років реального позбавлення волі.