Ілюстрація \ REUTERS

Львівська міська влада виплатить матері полоненого російськими окупантами моряка Андрія Оприска з Львівщини допомогу в розмірі 100 тис. грн.

Читайте також"Не бійтеся писати героям": батько полонених моряків закликав українців до підтримки заручників Путіна (відео)

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, сьогодні, 7 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про надання одноразової матеріальної допомоги матері полоненого моряка — старшого матроса Військово-морських сил України Андрія Оприска - Ользі Оприско.

Відео дня

Андрій Оприско (1971 року народження) є старшим матросом катера «Нікополь». Родом із c. Надітичі Миколаївського району Львівської області. Там проживає його мати.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада кораблі ФСБ Росії заблокували проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських суднах, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення.