Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму / фото УНІАН

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагає від російської влади забезпечити незаконно засудженого українського журналіста Романа Сущенка належною медичною допомогою та належними умовами утримання.

Про це український омбудсмен повідомила у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, вона звернула увагу на оприлюднений сьогодні лист, написаний українським журналістом, який серед іншого написав: "До того моменту, поки людина не відчує на собі ув'язнення, його неможливо уявити".

Відео дня

"Так, важко навіть уявити жахливі умови утримання Романа в колонії, про які він пише у своєму листі: антисанітарія, цвіль, таргани, щурі. Його погано годують. До того ж, за словами родичів, у Романа нещодавно діагностовано артеріальну гіпертензію", - заявила Денісова.

Читайте також"До зустрічі у Києві": Сущенко перед етапом до в'язниці написав листа українцям (фото)

"Я терміново звернулася з листом до Уповноваженої з прав людини у Російській Федерації Тетяни Москалькової з вимогою невідкладно вжити заходів щодо забезпечення громадянина України Романа Сущенка належними умовами утримання та медичною допомогою", - наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ Росії 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента "Укрінформу" Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, і звинуватила у шпигунстві.

4 червня 2018 року Московський міський суд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав цей вирок законним.

На початку листопада Сущенка етапували до виправної колонії в Кіровській області РФ.