У залі суду група чоловіків, що прийшла підтримати підозрюваного, перебивала суддю / фото УНІАН

Сьогодні Малиновський районний суд Одеси скасував засідання у справі відомого євромайданівця Сергія Ходіяка, підозрюваного в умисному вбивстві 2 травня 2014 року, через «неналежну поведінку» в суді його прихильників.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі суду.

«17 грудня судове засідання не відбулося у зв'язку з неналежною поведінкою осіб, які перебувають у залі судового засідання, які не реагували на зауваження головуючого судді», - зазначили в суді.

Відео дня

Наступне судове засідання призначено на 14 лютого 2019 року.

Зокрема, в залі суду група чоловіків, яка прийшла підтримати Ходіяка, перебивала суддю, вигукуючи репліки. Вони також голосно включили запис Гімну України, а коли суддя хотів вийти із залу, намагалися перегородити йому дорогу, вимагаючи, щоб він продовжив засідання.

Нагадаємо, вина Ходіяка, на думку слідства, полягає в тому, що 2 травня 2014-го він, беручи активну участь у масових заворушеннях у центрі Одеси, стріляв у напрямку групи проросійськи налаштованих громадян, з яких один дістав смертельне поранення. Також його підозрюють у пораненні того дня міліціонера.

Читайте такожБійка зі стріляниною в Одесі: фігурант справи про трагедію 2 травня зламав ніс поліцейському (відео)

Як повідомляв УНІАН, у травні 2014 року одеського євромайданівця Сергія Ходіяка було затримано правоохоронцями за підозрою у вбивстві під час масових заворушень. Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід - домашній арешт. В даний час Сергій Ходіяк на волі.

У квітні 2016 го в Одесі засуджено чоловіка, який замовив вбивство Ходіяка, якому вдалося запобігти. Тоді повідомлялося, що навесні 2015 року цей замовник - антимайданівець за 10 тис. дол. замовив вбивство Ходіяка, бо вважав його причетним до загибелі осіб 2 травня 2014-го.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі внаслідок масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

18 вересня 2017-го Іллічівський міський суд визнав невинуватими 19 обвинувачених у справі про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі. наразі справу щодо цих 19 виправданих, які, за даними слідства, були на боці антимайдану, розглядає Апеляційний суд Миколаївської області.