ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року \ Громадське

Незаконно засудженого українського активіста Володимира Балуха етапували з тимчасового окупованого Криму до Краснодара.

Читайте такожПолітв'язня Балуха етапували із Сімферопольського СІЗО - правозахисники

Про це у Facebook повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. «Балуха Володимира вивезли до Краснодара», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 13 лютого стало відомо, що Балуха етапували з керченської колонії в СІЗО Сімферополя.

18 лютого в «Кримській правозахисній групі» повідомили, що Балуха етапували з Сімферопольського СІЗО, але не було відомо куди саме.

Довідка УНІАН. ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський райсуд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» у Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуха до 4 років і 11 місяців.

В середині жовтня Балуха етапували в Керченську колонію №2.

19 листопада адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що сторона захисту подала прохання про умовно-дострокове звільнення Балуха, якому на той момент залишилося відбути покарання 1 рік і 4 місяці.

25 січня 2019 року підконтрольний Кремлю «суд» у Керчі відмовив у задоволенні клопотання про умовно-дострокове звільнення українця.