Денісова планує зустрітися з Москальковою у Греції \ фото УНІАН

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова має намір провести зустріч з російським омбудсменом Тетяною Москальковою в рамках візиту до Греції.

Читайте такожВійськовополоненого моряка Терещенка утримують у холодній аварійній камері без гарячої води - Денісова (відео)

Як повідомила Денісова на своїй сторінці у соцмережі, вона вирушає до Афін, де проведе декілька зустрічей. «Хочу, нарешті, особисто поспілкуватися з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою, яка прилетить до Греції одночасно зі мною. Буду порушувати питання дотримання Росією норм міжнародного гуманітарного права щодо українських політв’язнів та військовополонених моряків. Не залишу без уваги тему надання їм кваліфікованої медичної допомоги та забезпечення належних умов тримання», - зазначила Денісова.

Відео дня

Також український омбудсмен повідомила, що планує поспілкуватися з головою міжнародного інституту омбудсмена Пітером Тиндалом і головою парламентської групи Україна-Греція Атанасіосем Атанасіу.

«Маю на меті побачитися з омбудсменом Греції Андреасом Поттакісом та підписати Угоду про співпрацю. Вона буде спрямована на ефективний захист та просування прав і свобод громадян обох країн. Це важливо з огляду на те, що у Греції залишається чимало затриманих українців», - додала Денісова.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороку, яких було захоплено у полон у листопаді 2018 року, направлять на обстеження до лікарні.

Раніше, 15 лютого, Денісова заявила, що очікує відповіді від Москалькової щодо синхронного допуску незалежних лікарів до українського політв'язня Павла Гриба в Росії і підозрюваного у держзраді керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського в Україні.