У Польщі відкрили виставку, присвячену Аміні Окуєвій / фото belsat.eu

У польському Сеймі 13 березня відкрили виставку 34 фотографій української військової Аміни Окуєвої.

Про це пише Європейська правда з посиланням на Belsat.

Головним гостем заходу була Ірина Камінська - українка з польським корінням, яка розповіла історію своєї вбитої дочки. Аміна Окуєва брала участь у Другій чеченській війні, була учасницею київського Майдану, звідки вона пішла на східний фронт, де служила снайпером.

Відео дня

Читайте такожОсмаєв про вбивць Окуєвої: вони всі будуть знайдені і покарані

Ірина Камінська прийшла на запрошення заступника спікера Сейму Ришарда Терлецького та депутатки Малгожати Госєвської.

"У роковини російської агресії в Україні ми відкриваємо виставку, присвячену одній з героїнь боротьби за свободу і незалежність України", – заявив Терлецький.

Батьки матері Аміни Окуєвої - поляки, які мешкали на території сучасної України, у 1930-х роках були депортовані радянською владою на російський Далекий Схід. Після закінчення вигнання вони оселилися на Кавказі.

"Ця виставка створена, щоб нагадати, що в Україні йде війна. Кожна держава набуває свободи тільки тоді, коли її сини і дочки готові жертвувати своїми життями заради цьог. І там, на війні, гинуть найкращі сини і дочки української нації. Коли ви не можете купити людину, зробити її рабом, то таку людину вбивають. І саме тому вони вбили мою дочку. Тому що вона була сміливою людиною, яка не боялася говорити правду про агресора. Ті, хто помер за свободу - вони живуть, поки ми їх згадуємо", - сказала Камінська.

Окуєву вбили біля Києва 30 жовтня 2017 року внаслідок замаху.