Окуеву розстріляли під Києвом / фото Окуєва в Facebook

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що вбивство Аміни Окуєвої і вибух біля телеканалу "Еспресо" в Києві, в результаті якого загинули дві людини і був поранений нардеп Ігор Мосійчук, не варто вважати справою рук російських спецслужб.

"У мене була зустріч з однією людиною, яка підтвердила, що до останніх подій наш "старший брат" (Росія, - УНІАН.) жодного відношення не має. Я маю на увазі незрозумілий вибух біля телеканалу "Еспресо" і сумне вбивство Аміни Окуєвої", - розповів він в інтерв'ю "Апострофу".

Читайте такожПохорон Окуєвої: зібралися близько сотні близьких та побратимів, чергують навіть автоматники та вибухотехніки (фоторепортаж)

Відео дня

Тука нагадав, що до цього було скоєно невдалий замах на її чоловіка.

"У мене таке враження, що цього разу замах також було направлено на Адама Осмаєва, а не на Аміну. Але загинула саме вона, а не об'єкт замаху... В такому випадку це просто бракороби-дилетанти робили. Про який професійний рівень може тут взагалі йтися?", - додав заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня автомобіль добровольців АТО Окуєвої і Осмаєва, колишнього командира міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, обстріляли на залізничному переїзді в Глевасі (Київська область). Окуєва загинула, її чоловік отримав поранення.

1 листопада Аміну Окуєву поховали поруч з її командиром Ісою Мунаєвим.

У поліції існує дві версії вбивства - дії російських спецслужб з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації, а також помста Адаму Осмаєву за Кадирова.