Правоохоронці здобули достатньо доказів причетності чоловіків до участі у злочинному угрупованні «самооборона Криму» \ УНИАН

Поліція оголосила про підозри двом бойовикам так званої «самооборони Криму».

Читайте такожПрокуратура повідомила про підозру "ротному" "Самооборони Криму" через побиття нардепа

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції, співробітники слідчого відділу поліції АР Крим здійснюють розслідування всіх фактів протиправних дій, вчинених на території півострова учасниками незаконних збройних формувань.

Відео дня

У ході слідства правоохоронці здобули достатньо доказів причетності 49-річного чоловіка до участі у злочинному угрупованні «самооборона Криму». Поліцейські встановили, що у лютому 2014 року він брав активну участь у захопленні будівлі Верховної Ради АР Крим, а відтак - чинив дії, спрямовані на зміну меж території України. Крім того, він брав участь в облозі військової частини А-2398 та її захопленні.

Ще один 49-річний бойовик так званої «самооборони Криму» також вчинив дії, спрямовані на зміну меж території України та брав участь в облозі Штабу ВМС України у Севастополі упродовж березня 2014 року. Крім того, у Севастополі підозрюваний брав участь у захопленні військової частини А-1668.

Наразі органом досудового розслідування здобуто достатньо доказів причетності чоловіків до вчинення вказаних злочинів. Відтак бойовикам повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 260 та ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу ("створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань"; "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України").

Також нагадується, у 2019 році слідчі поліції АР Крим оголосили у розшук 28 осіб, які входили до складу «самооборони Криму».