У міжнародних змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали поранення під час бойових дій / Фото Михайла Марківа

Президент України Петро Порошенко відвідав тренування військових, які готуються до участі в міжнародних спортивних змаганнях в паралімпійському стилі «Ігри нескорених».

Читайте такожТимошенко показала, як грає на підборах у настільний теніс (відео)

Як повідомила прес-служба глави держави, президент подякував спортсменам за силу та їх волю до перемоги.

Відео дня

«Вся країна побачить, що саме відбувається на стадіоні «Олімпійський», які українські герої тут тренуються, в якій вони прекрасній спортивній формі», - зазначив Порошенко.

Уповноважений президента з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко розповів, що такі тренування на «Олімпійському», як сьогодні, військовослужбовці проводять двічі на тиждень.

«Тут проходять наші тренування, тут проходить наша реабілітація насправді. Тут ми займаємося легкою атлетикою. Зазвичай до 20 людей беруть участь у тренуванні. І зараз весна, тому багато людей долучається», - сказав Свириденко, зауваживши, що до тренувань долучаються не лише бійці, а й їхні сім’ї, тож це можна назвати справжньою реабілітацією, яка згуртовує.

Як повідомляв УНІАН, міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі «Ігри нескорених» (Invictus Games) було засновано принцом Вельським Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків.

З 20 по 27 жовтня 2018 року в Сіднеї (Австралія) 15 українських ветеранів та військовослужбовців, які дістали поранення під час бойових дій на Донбасі, брали участь у змаганнях «Ігри нескорених» та здобули 22 медалі різного ґатунку.

У 2016 році національна збірна завоювала на змаганнях у Торонто (Канада) 14 медалей, 8 з яких - золоті.