Піхота першою зустрічає ворога, стримує та відбиває його наступ / фото УНІАН

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко заявив про продовження нарощення потенціалу піхоти ЗСУ шляхом вдосконалення системи бойової підготовки, оснащення відповідних військових частин сучасним озброєнням та військовою технікою.

Читайте такожДень прикордонника - історія свята і привітання

Про це йдеться у привітанні командувача до військовослужбовців піхотних військ з професійним святом – Днем піхоти.

Відео дня

«Незважаючи на зміщення акцентів ведення бойових дій в космічний та кіберпростір, зростання ролі десантно-штурмових військ та сил спеціальних операцій, повномасштабне використання в сучасних воєнних конфліктах сил і засобів Повітряних та Військово-Морських Сил, піхота була, є і буде визначальним чинником перемоги в будь-якій війні», - заявив він.

Командувач наголосив, що піхота першою зустрічає ворога, стримує та відбиває його наступ, першою переходить в наступ (контрнаступ). Завершує війну також вона. Мир відновлюється після взяття під контроль та утримання піхотою територій, населених пунктів та інших об’єктів.

«У відповідному указі президента України зазначено, що цей День відзначається щорічно з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України», - нагадав він.

«Сьогодні ми продовжуємо нарощувати спроможності нашої піхоти шляхом вдосконалення системи бойової підготовки, оснащення відповідних військових частин сучасним озброєнням та військовою технікою, розвитку інфраструктури військових містечок, навчальних центрів та полігонів», - підкреслив Попко.

Він побажав усім воїнам-піхотинцям міцного козацького здоров’я, щастя, професійного зростання, успіхів у службовій діяльності та миру в Україні після нашої перемоги.