Бекірова відвезли до сімферопольської лікарні імені Семашка / Скріншот - Facebook, Телеканал ATR

Незаконно заарештованого російськими окупантами кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивезли на обстеження до лікарні до тимчасово анексованого Сімферополя.

Читайте такожТяжкохворий політв’язень Бекіров заявив про намір голодувати - адвокат

Про це повідомила дочка політв'язня Елеонора Бекірова на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

За її словами, Бекірова відвезли до сімферопольської лікарні імені Семашка кілька годин тому.

Цей факт підтвердив і адвокат Бекірова Іслям Веліляєв. "Мого підзахисного вивезли до лікарні імені Семашка на обстеження... Я, з боку захисту, наполягаю все-таки на госпіталізації Бекірова, про що я вже подав відповідний документ, поки що відповіді немає. Сподіваюся, що після цього обстеження йому дадуть хоча б результати його кардіограми, бо минулого разу кардіограма загубилася і ніхто її не побачив. У будь-якому разі, сьогодні до 18 годин мого довірителя повернуть до Сімферопольського СІЗО", - зазначив Веліляєв у коментарі громадському об'єднанню "Кримська солідарність".

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінмежі з окупованим Кримом. Його обвинувачують у зберіганні, поширенні та транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет, переніс інфаркт і операцію на серці. Дочка активіста не раз заявляла про погіршення стану його здоров'я.

10 квітня підконтрольний Кремлю так званий "Київський райсуд Сімферополя" продовжив запобіжний захід Бекірову у вигляді тримання під вартою до 12 червня.

26 квітня Бекіров під час судового засідання в підконтрольному РФ так званому "Верховному суді" окупованого Криму заявив про намір розпочати голодування. За словами адвоката, його підзахисний прийняв таке рішення через різке погіршення стану здоров'я.

7 травня в підконтрольному РФ суді в окупованому Криму у цій справі були представлені результати судово-біологічної, психіатричної, а також судово-балістичної і вибухотехнічної експертиз. Адвокат і Бекіров висловили своє заперечення і незгоду з результатами цих експертиз.