Віктор Янукович \ REUTERS

Київський апеляційний суд у четвер, 13 червня почне розгляд скарги на вирок екс-президенту України Віктору Януковичу у справі про державну зраду.

Читайте такожМанафорт обговорював план автономії Донбасу на чолі з Януковичем - доповідь Мюллера

Відповідна інформація розміщена на сайті суду у розкладі судових засідань. Апеляційну скаргу адвокатів Януковича на вирок Оболонського районного суду Києва, який заочно засудив Януковича до 13 років ув’язнення, розглядатиме колегія у складі 5 суддів.

Відео дня

Засідання 13 червня має розпочатись о 10.00.

Один з адвокатів Януковича Віталій Сердюк підтвердив кореспонденту УНІАН, що знає про призначення засідання апеляційного суду, додавши, що у даний час його колеги їдуть до суду, щоб отримати цю інформацію офіційно як адвокати Януковича.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі. Разом з тим суд не визнав доведеною провину екс-президента в посяганні на територіальну цілісність України.

Янукович не брав участі у судовому процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Прокурори просили суд засудити Януковича до 15 років позбавлення волі. Від оскарження вироку прокуратура відмовилася.

Захисники екс-президента назвали рішення суду необґрунтованим та ухваленим під тиском. На вирок Януковичу адвокати подали кілька апеляційних скарг.