Суд заочно засудив Януковича до 13 років позбавлення волі / фото УНІАН

Генпрокурор Юрій Луценко відреагував на заяву адвоката Віктора Януковича про наміри екс-президента повернутися до України.

Читайте також"Справа Курченка": у Луценка прокоментували вручення повісток оточенню Порошенка

Про це на він написав на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Радію намірам Януковича повернутися в Україну. Тут його чекає не тільки вирок за державну зраду, але й готовий обвинувальний акт за організацію розстрілів Майдану.  Двічі ВР не проголосувала за продовження права заочного судочинства. Тому чекаємо приїзду Януковича з нетерпінням, конвоєм і наручниками», – написав Луценко.

Як повідомляв УНІАН, адвокат колишнього голови держави Віталій Сердюк заявив, захист Віктора Януковича буде домагатися зняття всіх звинувачень і оскаржить вже винесений вирок.

«Дійсно, наміри повернутися у Віктора Януковича є. І ми над цим працюємо з перших днів боротьби за його права. Обрання Зеленського жодним чином не впливає на саме бажання Віктора Януковича. Так само як це не впливає на нашу процесуальну роботу: як боролися, так і будемо боротися. Звичайно, на території Російської Федерації Віктор Янукович перебуває тимчасово і вимушено. І захист робить все, щоб відновити його права і довести, що всі звинувачення мали політичний, а не правовий характер», – заявив Сердюк в коментарі російському виданню «Известия».